HRABKO: Igor Matovič má šancu ostať premiérom
PREHRAŤ

HRABKO: Igor Matovič má šancu ostať premiérom

Zásadné zmeny v zmysle tvrdšieho lockdownu nenastali, zmeny sú skôr kozmetické. Myslím si, že veľmi nepomôžu, povedal v TASR TV J. Hrabko.

Bratislava 4. marca (Teraz.sk) – Tlak na rekonštrukciu vlády, ktorý vyvíjajú dve vládne strany, SaS a Za ľudí, podľa publicistu Juraja Hrabka automaticky neznamená, že Igor Matovič (OĽaNO) stratil šancu na udržanie premiérskeho postu. „Závisí to od rokovaní. Začína sa tu hrať hra na Čierneho Petra, to je najhoršia z politických hier. Tomu sa každý normálny politik vyhýba,“ povedal Hrabko v diskusii na TASR TV.

Pripomenul, že takýto Čierny Peter už raz ostal v rukách Richarda Sulíka (SaS) za to, že spôsobil pád vlády Ivety Radičovej.

Z troch základných možných scenárov riešenia vládnej krízy je podľa Hrabka z krátkodobého hľadiska najmenej bolestivý ten, ktorý by priniesol výmenu niektorých ministrov, ale zachovanie štvorkoalície, aj Igora Matoviča na poste predsedu vlády.

„Pri tomto scenári by Čierny Peter neostal nikomu. Ak by ostala dnešná štvorkoalícia a pomenili by sa na základe jej dohody iba nejakí ministri, tak by Čierny Peter ostal ešte pod stolom. Otázka je, ako dlho by to vydržalo,“ poznamenal Hrabko.

Viac čítajte tu.