HRABKO: Mikulcova pozícia sa po rozhodnutí Kovaříka mierne posilnila
PREHRAŤ

HRABKO: Mikulcova pozícia sa po rozhodnutí Kovaříka mierne posilnila

S rozhodnutím generálneho prokurátora nemusíme súhlasiť, ale musíme ho akceptovať. Podobne ako v prípade rozhodnutí ústavného súdu, povedal v TASR TV J. Hrabko.

Bratislava 4. septembra (Teraz.sk) – Pozícia ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) sa po rozhodnutí policajného prezidenta Petra Kovaříka podať žiadosť o uvoľnenie zo služobného pomeru mierne posilnila. Hoci opozícia bude aj naďalej v maximálnej miere tlačiť na jeho odchod, znížila sa motivácia koaličného hnutia Sme rodina tento tlak podporovať. V diskusii na TASR TV to povedal publicista Juraj Hrabko.

„Rozhodnutie hodnotím ako správne a prišlo relatívne včas. Nemôže byť tá istá osoba aj obvinená, aj policajným prezidentom. Pán Kovařík to pochopil a zariadil sa podľa toho,“ povedal Hrabko. Dodal, že toto rozhodnutie policajného prezidenta nesúvisí s tým, či sa v budúcnosti obvinenie ukáže ako relevantné, alebo nie.

Opozícia bude podľa Hrabka odchod ministra požadovať aj naďalej, nemá však dosť poslancov na to, aby takúto zmenu presadila. Koalícia sa podľa Hrabka sústredí už skôr na otázku, kto Kovaříka vo funkcii nahradí.

Viac čítajte tu.