HRABKO: Je to skôr koaličný rokovací kolotoč, než koaličná kríza
PREHRAŤ

HRABKO: Je to skôr koaličný rokovací kolotoč, než koaličná kríza

V tejto chvíli už tak nezáleží na tom, koľko ľudí sa zúčastní návštevy pápeža, ako na tom, aby prebehla podľa možnosti bez komplikácií, povedal v TASR TV Juraj Hrabko.

Bratislava 10. septembra (Teraz.sk) – Aktuálne dianie v koalícii podľa publicistu Juraja Hrabka viac pripomína rokovací kolotoč, než reálnu koaličnú krízu. „Ku koaličnej kríze to má ďaleko. Vládna koalícia má viacero možností, aby si dokázala sama poradiť,“ povedal v diskusii na TASR TV.

Na druhej strane, zásadná podmienka lídra SaS Richarda Sulíka, aby Mária Kolíková aj po odchode z hnutia Za ľudí ostala ministerkou spravodlivosti, je podľa Hrabka zatiaľ iba v rovine vyjednávacej pozície SaS.

„Richard Sulík si takúto podmienku môže stanovovať, ale pravdou je, že koaličná dohoda, ktorou sú viazaní všetci štyria koaliční partneri, hovorí o tom, že ak pani Remišová teraz požiada, aby pani Kolíková odišla zo svojho postu, je Richard Sulík povinný to akceptovať. Tak to podpísal v koaličnej zmluve. A zmeniť to nemôže sám, iba po dohode s ostatnými,“ upozornil Hrabko.

Viac čítajte tu.