HRABKO: Reformy sa nemajú robiť iba preto, aby sme čerpali Plán obnovy
PREHRAŤ

HRABKO: Reformy sa nemajú robiť iba preto, aby sme čerpali Plán obnovy

Minister životného prostredia Budaj by mohol pre reformu národných parkov hľadať podporu aj naprieč politickým spektrom, povedal v TASR TV Juraj Hrabko.

Bratislava 20. októbra (Teraz.sk) – Hoci je čerpanie prostriedkov z Plánu obnovy na Slovensku viazané aj na realizáciu štrukturálnych reforiem, zmyslom reforiem musí byť v prvom rade zlepšenie života občanov a nie iba čerpanie európskych finančných zdrojov. V diskusii na TASR TV to povedal publicista Juraj Hrabko.

„Robiť reformy pre reformy nie je nikdy dobré. Reformy majú byť zmysluplné,“ zdôraznil Hrabko. Pripomenul, že jedna vec je formulovať Plán obnovy a druhá ho potom realizovať. „Teraz už sme v tej druhej fáze a hneď na začiatku vidíme, aké problémy to prináša,“ povedal s poukazom na chýbajúcu politickú podporu plánu stratifikácie nemocníc, aj projektu novej súdnej mapy.

Reforma súdov v navrhovanej podobe podľa neho nezískala dostatočnú podporu ani v prostredí samotných sudcov a pracovníkov súdov. „Reformu nemôžete presadzovať nasilu, proti ľuďom, ktorých sa má týkať. Treba sa s nimi seriózne dohodnúť,“ povedal Hrabko.

Viac čítajte tu.