HRABKO: Reformy sa dajú odblokovať dohodou, otázkou je ich kvalita
PREHRAŤ

HRABKO: Reformy sa dajú odblokovať dohodou, otázkou je ich kvalita

Vakcína nie je sloboda, to bolo iba ľúbivé populistické heslo. Ak niečo vakcína je, tak nateraz platí, že vakcína je ochrana, povedal J. Hrabko.

Bratislava 6. novembra (Teraz.sk) – Ak sú vládne reformy „zaseknuté“ v dôsledku nedohody koaličných subjektov, tak je možné odblokovať ich dohodou. Otázkou je však kvalita konkrétnych reforiem, ktorá je napríklad v prípade tretej verzie súdnej mapy otázna. V diskusii na TASR TV to povedal publicista Juraj Hrabko.

V prípade, že by vládne subjekty našli vôľu dohodnúť sa, mohli byť podľa neho viaceré reformné zákony už prijaté. „Dohodou by sa to dalo prekonať, ale na to potrebujete subjekty, ktoré sa dohodnúť chcú. Zatiaľ túto ochotu nevidieť ani jednej, druhej, ani tretej či štvrtej strane,“ povedal.

„Ak by taká ochota existovala, už by sme to možno mali za sebou. Ale druhá vec je kvalita navrhovaných reforiem. Hlavne v prípade tzv. reformy súdnictva. To nie je žiadna reforma, len tretí pokus, pričom prvý, druhý aj tretí sú stále len jeden veľký mišmaš. Malo by platiť tri krát a dosť,“ povedal Hrabko, podľa ktorého by sa táto reforma mala úplne stiahnuť.

Viac čítajte tu.