HRABKO: Tisíce ľudí porušili pravidlá lockdownu už prvý deň ráno
PREHRAŤ

HRABKO: Tisíce ľudí porušili pravidlá lockdownu už prvý deň ráno

Nech mi nikto nehovorí, že stredoškolák alebo vysokoškolák nemôže ostať tri týždne doma a učiť sa online, povedal Juraj Hrabko v TASR TV.

Bratislava 25. novembra (Teraz.sk) – Ak vláda linkuje občanom pandemické pravidlá, ktoré nie sú domyslené, dostatočné a nie je schopná kontrolovať ich dodržiavanie, podľa publicistu Juraja Hrabka môže len ťažko očakávať ich úspešné uplatňovanie. „Hneď v prvý deň ráno tisíce ľudí porušilo vyhlášky vydané hlavným hygienikom na základe uznesenia vlády, pretože pochybujem o tom, že tí, ktorí išli do práce na šiestu, siedmu či ôsmu, mali pri sebe potvrdenie od zamestnávateľa, že môžu ísť do práce a nemajú home office. A to už je porušenie,“ upozornil Hrabko v diskusii na TASR TV.

Pôvodné zámery zvládnuť tretiu vlnu pandémie bez lockdownu nahradil od 22. novembra lockdown pre nezaočkovaných, ktorý 25. novembra vystriedala aktuálna podoba lockdownu pre všetkých. „Pokračuje chaos a zmätok, ktorého sme svedkami už dlhodobo. Pán premiér hovoril pôvodne o prísnom lockdowne. Ten, ktorý vláda schválila minulý týždeň, už neplatí, odhliadnuc od toho, že nie všetko, čo vtedy schválila, bolo naplnené. Hovorím teraz o kontrole OTP zamestnávateľmi,“ konštatoval Hrabko.

Viac čítajte tu.