HRABKO HODNOTÍ 2.POLROK: Zákaz predčasných volieb, pápež a pandémia
PREHRAŤ

HRABKO HODNOTÍ 2.POLROK: Zákaz predčasných volieb, pápež a pandémia

Stranícke spory si veľmi všímať netreba, podstatné je, že vládna koalícia má v parlamente stále väčšinu, povedal Juraj Hrabko v TASR TV.

Bratislava 30. decembra (Teraz.sk) – Medzi najdôležitejšie míľniky 2. polroka 2021 na Slovensku zaradil publicista Juraj Hrabko rozhodnutie Ústavného súdu (ÚS) SR o protiústavnosti referenda o skrátení volebného obdobia, návštevu pápeža Františka, tretiu vlnu koronavírusovej pandémie a schválenie legislatívy k prvým reformám. Povedal to v diskusii na TASR TV.

„Ide o jedno z kľúčových rozhodnutí Ústavného súdu (ÚS) SR. Treba ho vziať na vedomie a postupovať podľa neho, ale rešpekt si podľa mňa nezaslúži,“ komentoval Hrabko rozhodnutie ÚS z júla tohto roku, podľa ktorého je na Slovensku skrátenie volebného obdobia referendom alebo ústavným zákonom protiústavné.

„Ústavný súd vlastne doplnil ústavu. Ústava totiž priamo zakazuje vykonať referendum v istých oblastiach, ku ktorým teraz ÚS pridal aj referendum o predčasných voľbách,“ dodal Hrabko s tým, že rozhodnutie súdu nespochybňuje, ale nestotožňuje sa s ním.

Viac čítajte tu.