MASTERCHEF Kristína Nemčková: Plním si sny, nie papriku
PREHRAŤ

MASTERCHEF Kristína Nemčková: Plním si sny, nie papriku

Hosťom Radoslava Šeba v EXKLUZÍVE na Tablet.TV bola víťazka kuchárskej show MasterChef Česko Kristína Nemčková.

Bratislava, 31. júla (TABLET.TV) – Najprv som do súťaže MasterChef nechcela ísť, pretože som si nevedela predstaviť varenie pod stresom a tiež ma nelákala predstava zakaždým vymýšľať nové recepty na počkanie. Vyhrala ale odvaha, snaha zažiť a vyskúšať niečo nové a predovšetkým túžba zlepšiť sa vo varení. V EXKLUZÍVE na TABLET.TV to uviedla víťazka kuchárskej show MasterChef Česko Kristína Nemčková.

"Na základnej škole som bola presvedčená, že po jej skončení chcem ísť študovať na hotelovú akadémiu. Zistila som ale, že to nie je to, čo som si predstavovala. Boli tam skôr študenti, ktorých varenie nezaujímalo. Na základnej škole možno niektorí z nich prepadávali a hotelovka bola pre nich jediným východiskom. Nechcela som sa ocitnúť v takom kolektíve," spomína Nemčková.

"Keďže viem, že si chcem v budúcnosti otvoriť vlastnú reštauráciu, hľadala som podnikateľský odbor, o ktorom si myslím, že v budúcnosti pri tejto príležitosti využijem," odôvodňuje svoje rozhodnutie študovať na obchodnej akadémii.

Kristína Nemčková nedávno predstavila svoju prvú kuchársku knihu. Obsahuje recepty jedál slovenskej aj českej kuchyne. "Kniha sa volá Upgrade, a to preto, lebo typické recepty som povýšila na vyšší level. Napríklad plnená paprika. Moja babka toto jedlo pripravuje podľa klasického receptu tak, že papriku plní mletým mäsom s ryžou a podáva to s paradajkovou omáčkou a knedľou. Ja som sa rozhodla, že to obrátim. Ryžu som z papriky vytiahla a urobila som z nej ryžový čips. Namiesto paradajkovej omáčky podávam omáčku z pečených paprík. Príde mi na hlavu, aby sa jedla paprika plná ryžou s paradajkovou omáčkou, ktorá je síce dobrá, ale na môj vkus obyčajná," hovorí o inovácii tradičného receptu.  

Jedno slovenské jedlo sa podľa Kristíny vylepšiť nedá. Viete ktoré?

Po skončení štúdia plánuje odísť do zahraničia. Kam a prečo?

Kedy si otvorí svoju vlastnú reštauráciu?

 

Pozrite si reláciu EXKLUZÍV s Radoslavom Šebom a jeho hosťkou.