ZÁZNAM: Pellegrini: Seniorom by mal byť vyplatený jednorazový kompenzačný príspevok
PREHRAŤ

ZÁZNAM: Pellegrini: Seniorom by mal byť vyplatený jednorazový kompenzačný príspevok

Pozrite si záznam.

Bratislava 8. novembra (TASR) - Na najbližšiu schôdzu Národnej rady (NR) SR predložia nezaradení poslanci okolo Petra Pellegriniho, ktorí pôsobia v mimoparlamentnej strane Hlas-SD, návrh na vyplatenie jednorazového kompenzačného príspevku pre seniorov.
      Príspevok pre seniorov by mal byť v sume od 300 do 100 eur, v závislosti od výšky dôchodku. Pellegrini uviedol, že chce dosiahnuť, aby tento príspevok bol vyplatený na jar, po vykurovacej sezóne. "Aby sme dôchodcom pomohli sanovať zvýšenie cien a zhoršenie ekonomickej situácie seniorov žijúcich na Slovensku," povedal Pellegrini.
      Jednota dôchodcov na Slovensku (JDS) tento návrh víta, no podľa združenia nestačí. "Inflácia, tých 1,3 %, je absolútne smiešna suma. Keď si uvedomíte, že 334 eur je za 30 rokov odpracovanej ťažkej práce, tak senior dostane približne štyri eurá. Tým životná úroveň nestúpne. Snažíme sa komunikovať aj s vládnymi činiteľmi a snažíme sa dostať aj k premiérovi, a nejakým spôsobom tento valorizačný nezmysel skúsiť zvrátiť," vyhlásila Valéria Pokorná z JDS.