Ján Čarnogurský : Svetoví politici na Putina nemajú
PREHRAŤ

Ján Čarnogurský : Svetoví politici na Putina nemajú

Bývalý slovenský politik, dnes advokát, v štúdiu TABLET.TV uviedol, že istý druh autoritatívnejšieho rozhodovania v Rusku vždy v dejinách bol a osvedčil sa.

Bratislava 12. novembra (TABLET.TV) - Vladimír Putin polarizuje svetovú verejnosť preto, že na neho jednoducho nemajú – vyhlásil to v štúdiu TABLET.TV bývalý slovenský premiér a dnes advokát Ján Čarnogurský.  „Na neho iní svetoví politici, ktorí by sa chceli mocensky uplatniť – povedal by som – proti Ruskej federácii, tak na Putina proste nemajú,“ povedal Čarnogurský v relácii Svet TU a TERAZ.

Bývalý slovenský politik na otázku moderátora Pavla Demeša pripustil, že Putina obdivuje. „Vladimir Putin je človek, ktorý Rusko a svetovú politiku intelektuálne zvládol a zvláda. A pritom zostáva absolútne pokojný, psychicky vyrovnaný, v rozhovoroch ešte dokáže žartovať a pritom stále nosí so sebou atómový kufrík,“ vyhlásil Čarnogurský.

Podľa neho nemožno žiadať, aby v Rusku bol presne taký istý režim ako u nás, nedá sa to prenášať. „Keby malo Rusko presne taký istý politický režim, tak na severnom Kaukaze by zabíjali kresťanov, v Ingušsku by každý tretí deň vybuchovali bomby. Ruská vláda by nebola schopná prijať žiadne rozhodnutie dostatočne včas.“

Čarnogurský hovorí, že istý druh autoritatívnejšieho rozhodovania v Rusku vždy v dejinách bol a osvedčil sa. Vypočujte si názory Jána Čarnogurského v aktuálnom vydaní relácie Svet TU a TERAZ.