HRABKO: Koalícia na zmenu ústavy nepotrebuje okrúhly stôl
PREHRAŤ

HRABKO: Koalícia na zmenu ústavy nepotrebuje okrúhly stôl

Zálohovanie plastových fliaš a plechoviek je správny krok. Kým si naň ľudia zvyknú, môžu nastať drobné problémy, aj tie sa však dajú riešiť normálne, povedal v TASR TV Hrabko.

Bratislava 6. januára (Teraz.sk) – Koalícia disponuje v parlamente ústavnou väčšinou a na zmenu ústavy s cieľom umožniť skrátenie volebného obdobia referendom alebo ústavným zákonom nepotrebuje okrúhly stôl. Na druhej strane, ak ústavná zmena nezíska podporu koaličných strán, žiadny okrúhly stôl ju presadiť nedokáže. Na margo ambície predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) zvolať na túto tému rokovanie okrúhleho stola, to v TASR TV povedal publicista Juraj Hrabko.

Rozhodnutie zvolať okrúhly stôl za účasti predsedu Ústavného súdu SR Ivana Fiačana a predstaviteľov všetkých parlamentných strán avizoval Kollár potom, ako téma neuspela na Koaličnej rade. "Môžem urobiť len jednu vec, že zvolám na začiatku januára okrúhly stôl, kde pozvem všetkých čelných predstaviteľov koaličných a opozičných strán, ktoré sú etablované v parlamente a budem sa snažiť nájsť riešenie, ako to podať," povedal Kollár v rozhovore pre TASR.

„Tu sa voličom dáva nádej, že k zmene môže prísť, ale k nej nepríde. Bude iba tak, ako sa vládna koalícia dohodne,“ reagoval Hrabko s tým, že ak by sa Boris Kollár pokúsil hľadať podporu pre zmenu ústavy u Roberta Fica, napokon na to nedoplatí Fico, ale Kollár.

Viac čítajte tu.